2015

Navigácia

  • TANÉVNYITÓ

  • ISKOLAI ÉTKEZTETÉS

    Kérjük a kedves SZÜLŐKET, hogy szeptember 5-ig személyesen vagy telefonon /0905213885/ jelezzék ígényüket az iskolakonyha vezetőjénél /Tóth Margit/. Az iskolakonyha szeptember 6-tól üzemel.

  • ISKOLAKEZDÉS

    Az iskolai év kezdetén a tanuló köteles a tünetmentességről szóló szülői nyilatkozatot felmutatni!

     

  • VAKÁCIÓ

  • NAPKÖZIS TÁBOR

    Július elseje és nyolcadika között szerveztük meg hagyományos NAPKÖZIS TÁBORUNKAT. Hogy mit csináltunk az elmúlt egy hétben? Soroljuk: pólót festettünk, kutyabemutatót tekintettünk meg, sütisztünk a LÖ CAFÉBAN, fürödtünk, kézműveskedtünk, akváriumot festettünk, bohocos zenés műsort néztünk meg Lelkes Szimona előadásában, ki mit tud versenyen vettünk részt, természetrajzi előadást tekintettünk meg - Csallóköz ismert állatai címmel, versenyeztünk az iskola udvarában, meglátogattuk a falu játszóterét, kavicsképeket készítettünk, dinnyéztünk, sportoltunk, táncversenyt szerveztünk, gyümölcsös sütiket sütöttünk, vizes játékokat játszottunk, rajzoltunk... ja és jókat kajáltunk az iskola éttermében.

  • BÚCSÚZUNK

  • SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL

    TISZTELT SZÜLŐK

    Tekintettel a sok érdeklődő telefonra értesítjük, hogy a Magyar Kormánymég nem hirdette meg az idén a Szülőföldön magyarul pályázatot. Ebbőlkifolyólag ebben a tanévben már biztos nem érkeznek adatlapok aszülőkhöz illetve az iskolákba, óvodákba. Kérjük, várják a továbbitájékoztatást türelemmel. Amint a pályázat kihirdetésre kerül, a szokottmódon tájékoztatjuk a nyilvánosságot illetve az intézményeket ateendőkről.Tisztelettel : SZMPSZ

  • TILTAKOZÁS

    Iskolánk dolgozói június 15-én (szerdán) az Iskolaügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezetének tiltakozó megmozdulásán vesznek részt Pozsonyban.

    A tiltakozással szeretnénk felhívni a kormánytagok és a parlamenti képviselők, valamint a mindenkori hatalmon lévő politikai pártoknak a figyelmét arra, hogy elfeledkeztek ígéreteik megvalósításáról. Az iskolaügyet a politika egyik legfontosabb prioritásaként tekintették választási igéreteikben és programjukban.

    Szeretnénk felhívni politikusaink figyelmét arra, hogy Szlovákia nemzeti jövedelmének nem egészen négy százalékát fordítja az iskolaügy működtetésére, amely az EU-ban a legalacsonyabbak közé tartozik. Szégyenletesen alacsonyak a pedagógusbérek, a nem pedagógus dolgozókat minimálbér alatti táblázat szerint fizetik, nincsenek források az iskolák energiaszükségleteinek finanszírozására és az iskolák működtetésére…

    Kérjük és köszönjük a Szülők megértését! Nemcsak magunkért, hanem iskoláinkért, a színvonalas oktatásért is meg kell tenni ezen lépésünket.

    TILTAKOZUNK!

     

  • ÖSSZETARTOZÁS TÁNCA

  • ORSZÁGOS TESZTELÉS

    Az ötödikesek országos tesztelésére 2022. május 18-án kerül sor. A teszteléssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a következő internetes oldalon:

  • ANYÁK NAPJA - MEGHÍVÓ

  • EURÓPANAP

    „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

    (közmondás)

    Környezetünk rendben tartása mindannyiunk ügye. Tanulóinkat nemcsak a tudományok, a művészetek világába kell bevezetnünk, hanem meg kell tanítanunk nekik azt is, hogy vigyázzanak, ápolják környezetüket.

    Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek odafigyeljenek, szeressék és megbecsüljék azt, ami körülveszi őket. Éppen ezért minden tavasszal szerszámot fogunk, és kitakarítjuk iskolaudvarunkat: összegereblyézzük a lehullott és elszáradt faleveleket, összegyűjtjük az eldobott hulladékot és a lehullott ágakat, kigyomláljuk a virágágyásokat és friss virágokat ültetünk. 

    Az idei nagytakarításban volt tanulóink, a Straka fivérek nyújtottak hatalmas segítséget, amit ezúton is hálásan köszönünk!

  • BEIRATKOZÁS AZ ELSŐ OSZTÁLYBA

  • A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA - ÁPRILIS 11.

     

    JÓZSEF ATTILA SZÜLETÉSNAPJA

     

    József Attila

    (Budapest, Ferencváros, 1905. április 11. – Balatonszárszó, 1937. december 3.)

     

    „Nem szükséges, hogy én írjak verset,

    de úgy látszik, szükséges, hogy vers írassék,

    különben meggörbülne a világ gyémánttengelye.”

                                                               József Attila

     

     

    Programok:

    • képzőművészeti kiállítás tanulóink munkájából
    • József Attila élete – rövid prezentáció
    • iskolai szavalóverseny
    • József Attila versek illusztrációja
    • a tanulók munkáinak megtekintése
    • a szavalóverseny kiértékelése

    A KÖLTÉSZET NAPJA - FOTÓK

  • TESZTELÉS 9 - 2022

    Tesztelés 9 - 2022 - Általános tudnivalók

    Tantárgyi tesztelések időpontjai a 2021/2022-es tanévben!

    2022. április 6. (szerda) -  matematika, magyar nyelv és irodalom

    2022. április 7. (csütörtök) - szlovák nyelv és szlovák irodalom

    Pótterminus: 2022. április 21., 22.

    Bővebb információk az alábbi linkre kattintva olvashatók.

    Tesztelés 9 - 2022

  • BEÍRATÁS AZ ELSŐ OSZTÁLYBA

    Tisztelt Szülők!

     

                Értesítjük Önöket, hogy a gyermekek első osztályba való ünnepélyes beíratása 2022. április 7-én 16:30 órai kezdettel lesz megtartva az iskola épületében. Amennyiben a kedves szülők nem tudnak részt venni az ünnepélyes beírátáson, a beíratást elvégezhetik április 4-e és április 14-e között az iskola igazgatóságán. A beíratás történhet online is az iskola weboldalán keresztül (BEÍRATKOZÁS). A beíratáshoz szükséges a gyermek születési bizonyítványa.

                Iskolánkban biztosítjuk minden gyermek számára az individuális és innovatív oktatási és nevelési környezetet, valamint inspiráló feltételeket teremtünk a zavartalan oktató-nevelő munkához.

    A kisebb tanulók szabadidejüket a napköziben tölthetik el, ahol nemcsak játszhatnak és sportolhatnak, de a nevelők és az osztályfőnökök segítségével felkészülnek – tanulnak, leírják az írásbeli leckét, és megoldják a feladataikat – a következő tanítási napra. Az egész napos oktatás elengedhetetlen feltétele a megfelelő táplálkozás, amelyről iskolakonyhánkban gondoskodunk.

          Az iskola életéről és az iskolában folyó oktató-nevelő munkáról iskolánk honlapján (www.zshornapoton.edupage.org) adunk tájékoztatást a kedves szülőknek és az iskola tanulóinak.

    Külön figyelmükbe ajánljuk az ELSŐS LESZEK c. részt, ahol a beíratással kapcsolatos információkat közöljük.

                Köszönjük, hogy megtisztelnek minket bizalmukkal, és gyermeküket iskolánkba íratják! Ígérjük, hogy gyermekük kilenc év múlva magabiztosan, felkészülve és tele optimizmussal hagyja el iskolánkat.

    Nyitott iskola vagyunk! Kérdéseikkel bátran forduljanak személyesen vagy más formában az iskola igazgatójához, az iskola pedagógusaihoz és alkalmazottjaihoz.

                            Tisztelettel

    Mgr. Horváth Zoltán,

    az iskola igazgatója

  • KÖSZÖNTÉS

  • 1848 - 1849 FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Horná Potôň - Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony
    Hlavná 120, 930 36 Horná Potôň
  • +421 031 5511279
    +420 903 457450

Fotogaléria