2015

Navigácia

  • HÚSVÉTI FOTÓZÁS

  • RÁKÓCZI SZÖVETSÉG

    A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programjának részeként karácsony előtt mintegy 20 ezer külhoni óvodás gyermeknek küldött ajándékot, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levelével együtt. A szülőknek megígértük, hogy magyar iskolaválasztás esetén tavasszal számíthatnak egy jó minőségű iskolatáskára, amelyet a magyar iskolák vezetői, pedagógusai adnak át. Ezzel a gesztussal is szeretnénk demonstrálni a magyar iskolaválasztás fontosságát.

    Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy az iskolatáskák március második felében kiszállításra kerülnek valamennyi szlovákiai magyar alapiskolába, illetve a Kárpát-medence többi régiójába is a tavasz folyamán. A táskák átadásának adminisztrációjához kapcsolódó információkat hamarosan megküldjük Önöknek.

    Tájékoztatni szeretnénk Önöket arról is, hogy a karácsony előtt megajándékozott óvodások szüleinek elküldtük Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettesének tájékoztató levelét az oktatási-nevelési támogatás összegének 100 ezer forintra (több mint 260 euró) emeléséről, a 2023. szeptemberében kezdődő tanévtől. Miniszterelnök-helyettes úr levelét szíves tájékoztatásul mellékeljük.

    Kérjük, az óvoda és iskolaválasztási kampányban ezt a meghatározó információt is használják föl.

    Munkájukhoz sikereket, és sok magyar beiratkozó kisgyermeket kívánunk intézményüknek!

    Üdvözlettel,

    Rákóczi Szövetség

     

  • TOMPA MIHÁLY SZAVALÓVERSENY

    A XXX. alkalommal megrendezett Tompa Mihály Országos Verseny dunaszerdahelyi járási fordulóján 10 tanuló képviselte iskolánkat. Az I. kategóriában, 2023. március 1-jén Pápay Hédi, Lőrincz Lehel, Álló Dominika, Lábadi Veronika, míg március 2-án a II. kategóriában Rásó Kiara, Vígh Natália, Hobot Kristóf, Hussein Sayed Fatimah, Mezei Zsóka, Lebó Alex állt színpadra. A megmérettetésre lelkesen készülő tanulók szépen helytálltak, és mindannyian tapasztalatokkal és pozitív élményekkel gazdagodva hagyták el a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ épületét. Gratulálunk Nektek!

     

  • TÁMOGATÁS - 2%

    Tisztelettel kérjük Önöket,hogy jövedelemadójuk 2%-át ajándékozzáka helyi alapiskola mellett mőködő

    Szlovákia Magyar Szülők  Alapszerveztének.

    A jövedelemadóból befolyó pénzösszeg iskolánk tanulóinak támogatására lesz felhasználva.

  • BUÉK

  • BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT

  • A LEGJÓSZÍVŰBB TANÁR

  • AZ ÉV MENÜJE

  • TANULÓK ÉTKEZTETÉSE

    2023. január 1-től a gyermekek óvodai és iskolai étkeztetése a meghatározott állami norma szerint emelkedik. A megemelkedett energiaárak miatt a rezsiköltség is emelkedik 0,20 €-ról 0,40 €-ra. Iskolánkban a napi étkeztetés a következő képpen változik:

    1 - 4. osztályok - 1,50 € + 0,40 € = 1,90 €

    5 - 9. osztályok - 1,70 € + 0,40 € = 2,10 €

    Megértésüket köszönjük.

  • KARÁCSONYI ÜNNEPI MŰSOR

  • SÍKIRÁNDULÁS

     

    Az előző évekhez hasonlóan ebben az évben is szervezünk sítanfolyamot. A tanfolyamra az 6.-9. osztályok tanulói jelentkezhetnek.

    Időpont: 2023. január 9. - 2023. január 14.

    Színhely: Zuberec - JANOVKY síközpont - https://www.janovky.sk/    - Tímea panzió https://www.penziontimea.sk

    Szobák, étkezés, sport - https://www.penziontimea.sk/galeria/interier

    Utazás: TOMANOVICS - DREVEX - http://tomanovicsdoprava.eu/ 

    Részvételi díj: 200,- Euro

    A hetedikes, nyolcadikos és a  kilencedikes tanulók 150,- EURO állami támogatást kapnak!!!

    Jelentkezés: Mgr. Mikos Melinda - 2022. december 14-ig

    Fotók a FÉNYKÉPALBUMBAN

     

  • ÉTKEZTETÉS

    2023. január 1-től emelkedik a tanulók étkeztetésének értéke. Az étkeztetés értéke állami norma alapján van megszabva - lásd: táblázat

  • MIKULÁS

    December 5-én délelőtt tanulóink idegen lépések zajára lettek figyelmesek. Az iskola folyosóján egy idős, fehér szakállú, halk szavú bácsika tűnt fel. Ő nem volt más, mint a Mikulás. Messziről érkező vendégünk minden osztályban megpihent, örömmel hallgatta végig a gyermekdalokat és verseket, majd két tanulólányunk segítségével szétosztotta a várva várt édességet. A délután a karácsonyi ünnepekre való hangolódással telt, tanulóink a pedagógusok segítségével ünnepi dekorációt és édességet – fenyőfadíszeket, csipeszfigurákat, mécsestartót, mézeskalácsot – készítettek. A kézműveskedés ideje alatt az iskolaudvaron a gyerekek lovagolhattak is. Ez a nap igazán ünnepélyesre és élménydúsra sikerült!

    Köszönjük szépen a szülői szövetség anyagi támogatását!

  • ÜNNEPVÁRÓ

  • KARÁCSONY 2022

  • PÉNYÜGYI MŰVELTSÉG - ELŐADÁSSOROZAT

    Előadássorozat keretén belül biztosítjuk a nyolcadikos és kilencedikes tanulók pénzügyi ismereteik fejlesztését.

    Négy előadás négy héten keresztül a következő témákkal:

    1. Pénz működése, kereseti lehetőségek

    2. Kötelező biztosítók és azok működése

    3. Banki rendszer, spórolás, infláció

    4. Rizikók és rájuk való felkészülés

    Az előadó Tóth Ákos Mátyás - iskolánk volt tanulója.

  • TÖKÉLETES NAP AZ ISKOLÁBAN

  • SZÍNHÁZBAN VOLTUNK

    Október 13-án iskolánk 1-5. évfolyamos tanulói bérletet váltottak a győri Vaskakas Bábszínházba.  A bérlet 3 előadást foglal magába. Csütörtökön tanulóink a Csipkerózsika című előadást tekinthették meg. A régi, ismerős arcok mellett új színészekkel is megismerkedhettünk. A klasszikus Csipkerózsika mese egy merész feldolgozásának lehettünk részesei. Nekünk pedagógusoknak, talán túl modern is volt ez a mesefeldolgozás, de a gyerekek vastapssal jutalmazták a színészeket és elmondták, hogy mennyire tetszett nekik az előadás. Ötletes díszlet, érdekes jelmezek, igényes bábok emelték az előadás színvonalát. A Győri  Filharmonikus Zenekar művészei zongorán, hegedűn és csellón kísérték a mesejátékot. A zenészek és a bábművészek által betekinthettünk az opera világába is.

    A 2023-as évben még 2 nagytermi előadásnak lehetünk részesei. Januártól a Kerekutca, májustól pedig Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című mesefeldolgozásokat láthatjuk.

    A színház után az Ugri Parkba vettük utunkat, ahol a gyerekek kedvükre kitombolhatták magukat, szórakozhattak.

    Este értünk haza, kissé fáradtan, de élményekben gazdagon. Nagy örömünkre szolgált, hogy a kicsi elsősök is jól érezték magukat és példaértékűen viselkedtek.

  • JÓTÉKONYSÁGI FELHÍVÁS

    Felsőpatonyi székhelyű cég szeretne segítséget nyújtani a felsőpatonyi Magyar Tannyelvű Alapiskolába járó nehéz helyzetben lévő tanulók családjainak. Ha esetleg szüksége van tüzelőanyagra, tartós élelmiszerre, ruhaneműre, háztartási cikkre, jelentkezzen bátran a következő

    telefonszámon:       0903529836

    mailben:                  zshornapoton@gmail.com                         

    postai címen:          Magyar Tannyelvű Alapiskola, Felsőpatony, Fő utca 120

    Együtt könnyebb!

     Megoldjuk!

  • SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL - NYOMTATVÁNYOK KITÖLTÉSE

    TISZTELT SZÜLŐK!

    Az osztályfőnökök a múlt héten eljuttatták Önökhöz a SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL pályázat adatlapjait, melyeket kérjük visszajuttatni az iskolába a jövő héten. Az adatlapok kitöltéséhez nyújthat segítséget a mellékelt MINTA példány. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Horná Potôň - Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony
    Hlavná 120, 930 36 Horná Potôň
  • +421 031 5511279
    +420 903 457450

Fotogaléria